Βάλτε στόχους για τον νέο χρόνο και τηρήστε τους





Στο τέλος της χρονιάς και στην αρχή της επόμενης συνηθίζουμε να κοιτάζουμε τους μήνες, που πέρασαν και να βλέπουμε τι πήγε καλά, τι λάθος κάναμε και τι είναι εκείνο, που θέλουμε να διορθώσουμε στο μέλλον.

Ο απολογισμός πάντοτε βοηθάει. Τώρα είναι η ώρα να βάλετε τους στόχους σας. Προσοχή! Βάλτε στόχους, που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, προκειμένου να μην απογοητευτείτε.

Πάμε να δούμε:

• Βρείτε χρόνο για τον/την σύντροφό σας

Όσο πολύ και να εργάζεστε, όσο και πιεσμένο να είναι το καθημερινό πρόγραμμά σας, προσπαθήστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο για να περνάτε με τον/την σύντροφό σας. Σας έχει ανάγκη να σας ακούσει και να ακουστεί. Να μοιραστεί μαζί σας τα προβλήματά του, να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα δικά σας.

• Δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά

Μην μένετε μόνο στο ότι περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας. Δεν είναι αρκετό απλά να είστε στο ίδιο δωμάτιο. Καλύτερα η ώρα, που είστε μαζί, να είναι και δημιουργική. Παίξετε μαζί τους, μάθετέ τα καινούργια πράγματα, βοηθήστε τα να γίνουν καλύτεροι ενήλικες.

• Κάνετε διαλείμματα

Καλή η δουλειά, καλά και τα χρήματα που κερδίζετε, αλλά να θυμάστε ότι η οικογένειά σας σας χρειάζεται. Βάλτε στόχο, λοιπόν, να εξοικονομήσετε χρήματα και τουλάχιστον ένα διήμερο μια στο τόσο και να αποδράσετε όλοι μαζί, να περάσετε ολόκληρη την ημέρα παρέα.

• Αφήστε λίγο τα παιδιά

Την ίδια ανάγκη έχει και ο/η σύντροφός σας. Μία νύχτα χωρίς τα παιδιά ή ακόμα καλύτερα ένα Σαββατοκύριακο μακριά τους, γεμίζει τις μπαταρίες του ζευγαριού, αναθερμαίνει τη σχέση και κάνει την καθημερινότητα πολύ πιο αντιμετωπίσιμη.

• Μην ξεχνάτε το σεξ

Μπορεί να είστε γονείς, αλλά είστε και ζευγάρι. Ζευγάρι χωρίς έρωτα δεν γίνεται. Δεν είναι εύκολο πια να κάνετε έρωτα με τον/τη σύντροφό σας καθημερινά ή όποια στιγμή θέλετε, αλλά μην το αφήνετε στην άκρη.

• Κάνετε εκπλήξεις

Μπορεί να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Μία σοκολάτα, ένα παιχνίδι του ενός ευρώ, να επιστρέψετε μια φορά στο σπίτι νωρίς απροειδοποίητα. Όλα αυτά θα φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των αγαπημένων σας ανθρώπων και κατ’επέκταση και στο δικό σας.